Met deze EcoCapsule kun je overal wonen

Auteur: , 3 Reacties
EcoCapsule

Het klinkt als iets uit een sci-fi-film, maar deze capsule op zon- en windenergie kan overal worden neergezet -en bewoont.

“Het gemak van een huis in onconventionele omstandigheden”, zo noemt het Slowaakse architectenbureau Nice Architects het project. Toerisme, hulpverlening, wetenschappelijk onderzoek onder moeilijke omstandigheden: het bedrijf ziet eindeloos veel mogelijkheden voor de vinding. De capsules hebben aan zichzelf genoeg, dankzij schone energie-opwekking en een waterfilteringssysteem. Het biedt plaats aan twee volwassenen, die er ‘comfortabel kunnen wonen’, en beschikt over bed, badkamer (met warme douche en toilet), keuken en een werkkamer. Door de kleine omvang is de unit ook makkelijk te verplaatsen.

capsule binnenkant

Voor $1632 wordt hij afgeleverd in Melbourne, voor $2394 in New York. Dat zijn echter de bezorgkosten: de prijs is nog niet bekend. Indien je geïnteresseerd bent dan kun je eind 2015 een pre-order plaatsen, waarna de EcoCapsule begin 2016 geleverd zou moeten worden. Op het Pioneers festival in Wenen (28-29 mei) zal een demo te zien zijn.3 reacties

Toen ik $1632 las werd ik blij, tot ik zag dat ging om alleen de bezorgkosten…..
@dragonforce: Dan heb ik een eye-opener voor je. Namelijk koop een Caravan van marktplaats. Plaats een zonnepaneel, windmolen en waterzuiveringssysteem erop/in. Kun je hem ook nog eens zonder afleverkosten zelf ophalen! ;)
@falcon: Eigenlijk zijn het dan beide hetzelfde, maar niet zo mooi als deze capsule. Plus we weten nog niet hoeveel het gaat kosten.

( zal er zelf nooit 1 kopen, maar vind nieuwe ontwikkelingen altijd erg leuk om te lezen )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).