Met deze fiets heb je geen zadel meer nodig

Met deze fiets heb je geen zadel meer nodig
Het blijkt dat het einde van de ontwikkeling van de fiets nog lang niet in zicht is.

Zo hebben we al aardig wat fietsen op Apparata voorbij zien komen. Nu heeft iemand een fiets ontwikkeld zonder zadel, het meest gebruikte onderdeel van een fiets. Waarom zou je dan juist dat onderdeel van de fiets weghalen?

De Amerikaanse uitvinder David Schwartz kwam op het idee na het zien van een etappe in de Tour de France. Daar zag hij namelijk wielrenners een berg opklimmen terwijl ze stonden op de pedalen. Hij vroeg zich dan ook af of dat niet anders kon. Door het gebruik van een zadel kan je, je namelijk nergens tegen afzetten. Hierdoor gebruik je maar een klein deel van de kracht in je lichaam.

Daarom verzon David een harnas waar je lichaam in hangt. Hierdoor kan je met je lichaam veel meer kracht zetten op de pedalen via je benen. Dit klinkt eigenlijk heel logisch. Ik vraag me alleen af hoe comfortabel dit is tijdens lange ritten. De uitvinder heeft de fiets dan ook niet ontwikkeld voor alledaags gebruik, maar juist voor die zware bergetappes.

Nog geen reacties

    • @reistje: maar dan moet je het van je gewicht hebben. terwijl je juist niet zwaar wilt zijn, zou dit wel meer kracht via je benen geven.
      ken je het principe waarbij je meer kracht kunt zetten door jezelf met je voeten & rug ergens klem tussen te zetten & dan uit te rekken?

  1. Ik weet het antwoord: de ligfiets. Bestaat al 30 jaar en je kan je uitstekend in het stoeltje afzetten.

    PS: wanneer wordt nu eindelijk eens de reactiemogelijkheid in de iOS app gefixt? Werkt al sinds het uitkomen van de app niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *