Met deze fiets kun je je smartphone niet gebruiken

Dit is straks dus verleden tijd!
Is appen tijdens het fietsen hiermee voorbij?

Fietsmerk Gazelle is bezig met het ontwikkelen van een fiets, waarmee je niet tegelijk kunt appen en fietsen. Hierdoor kunnen fietsers veiliger deelnemen aan het verkeer.

Gazelle werkt samen met de bedenkers van de SafeDrivePod. Dat is een accessoire dat via Bluetooth verbinding maakt met je smartphone. Zodra je meer dan 10 kilometer per uur gaat wordt de app op de telefoon geactiveerd en is het niet meer mogelijk om te reageren op notificaties.

Het is een leuk idee, maar zullen fietsers ook werkelijk voor dit apparaatje gaan betalen? Wij denken namelijk van niet.

Gazelle wil de SafeDrivePod in fietsen gaan inbouwen. Je hoeft dus niet het apparaatje los te kopen. De SafeDrivePod geeft de smartphone weer vrij als fietsers meer dan 30 seconden stilstaan.

Het enige nadeel is dat je bij een ongeluk dus 30 seconden moet wachten voordat je iemand kan bellen voor hulp. Waarschijnlijk komt hier nog een oplossing voor, want dit is erg onhandig.

Maar hoe je het ook verpakt; je kunt beter je telefoon in je broekzak laten als je bezig bent in het verkeer. Daar heb je niet altijd tech voor nodig.

Nog geen reacties

  1. Ik zie dit niet snel werken, want als je gewoon die hele app niet op je telefoon zet, of je simpelweg niet verbindt met de app, dan kun je nog steeds gewoon je smartphone gebruiken.
    Waarom zou je ermee gaan verbinden als het niet nodig is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *