Met deze gadget heb je nooit meer slechte Wifi in huis

Sitecom komt met Huddle Mesh Wifi
Op zolder even lekker Netflix kijken? Of in de tuin even Facetimen? Soms lukt het en soms niet. Gek word je ervan! Maar met deze nieuwe techniek heb je straks overal vol Wifi!

Mesh Wifi heet deze nieuwe manier om draadloos internet te krijgen. Simpel gesteld: in plaats van een Wifi-punt in huis heb je bij Mesh een heel set aan Wifi-zenders. De zenders vormen samen een spinnenweb die er telkens voor zorgen dat je overal in huis een sterk Wifi-signaal hebt. Dit spinnenweb is een nieuwe vorm van Multi-Room Wi-Fi. Mesh Wifi wordt veelal gebruikt in hotels en andere publieke gelegenheden.

Mesh wifi werkt als spinnenweb
Sitecom is naar eigen zeggen de eerste fabrikant en Mesh Wifi systeem voor thuisgebruikers. Sitecom heeft hun Mesh-Wifi Huddle genoemd. Huddle stations staan altijd met elkaar in verbinding om het beste en sterkste signaal te vinden. Omdat Huddle gebruik maakt van één toegang, verlies je nooit de verbinding wanneer je rondloopt in huis. Oude Wifi-oplossingen proberen het signaal zo lang mogelijk vast te houden, ongeacht de kwaliteit van het signaal. Huddle geeft je direct over aan het naburige Huddle Station, zonder het afzwakken of kwijtraken van het signaal.

Sitecom Huddle Mesh spiderwebDit wordt ook wel ‘seamless roaming’ genoemd. Gewoon doorgaan met een Facetime of Whatsapp videogesprek wanneer je rondloopt in huis. Je merkt er niets van dat je switcht van het ene Huddle Station naar de ander. Huddle maakt Dual-band Wi-Fi slim en regelt dat ieder apparaat wordt verbonden met de beste band (2.4GHz of 5 GHz) op ieder moment.

De Huddle heeft ook een handige app waarmee je ook bijvoorbeeld de Wifi voor een gebruiker kan uitschakelen. Zodat er huiswerk gemaakt kan worden. Ook kunnen bepaalde websites uitgesloten worden. Overigens zijn er ook kritische geluiden over Mesh-Wifi. Het gebruikt namelijk veel bandbreedte, maar ja met de snelheden van tegenwoordig hoeft dat geen probleem te zijn.

Sitecom huddle box mesh

De standaard set bevat drie Huddle Stations voor de adviesprijs van €499. Mocht je dat te veel geld vinden, lees dan onze 7 tips om je wifi-signaal te verbeteren. En als je een goed beeld wilt hebben van je blackspots, kijk dan eens hier.

8 reacties

  1. Hoe groot moet je keet zijn dat je een oplossing als deze nodig hebt?
    Voor mijn twee-onder-een-kapper voldoet een normaal dualband accespoint van €49 gelukkig prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *