Deze geniale Simpsons-zoekmachine vindt elke grap terug

Simpsons opening
In de categorie ‘dit is geniaal waarom was dit er nog niet’ is er nu een zoekmachine die een screenshot én citaat levert bij elke Simpsons-grap die je kunt verzinnen.

Frinkiac heet deze geniale vondst, een zoekmachine die je een quote uit The Simpsons laat invoeren en er een reeks bijpassende screenshots bij zoekt (de database zou bestaan uit drie miljoen afbeeldingen). Bovendien kun je een resultaat aanklikken en de exacte quote zien. Zo kun je dus ook grappen terug vinden die je je maar half kunt herinneren. Vervolgens kun je er ook eenvoudig memes van maken.

Je zult al snel merken dat het best wat van je eigen brainpower vraagt om leuke quotes te verzinnen, zelfs al heb je zo’n beetje alle afleveringen meerdere keren gezien – je hersenen zijn nu eenmaal geen database met Simpsons-quotes. Maar bij een eigen test bleek wel dat de resultaten bijzonder goed matchen met de invoer, of het nu een onderwerp is als ‘alcohol‘ of een losse gag als Let my pickles go.

Hier zomaar een rijtje random Simpsons-onderwerpen en losse gags die mij (en misschien jou ook) toevallig zijn bijgebleven: Venus the Milo, Skyrockets in flight, Powersauce, Michael Jackson, The fingers you have used to dial are too fat, elephant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *