Met deze hack kun je elke ROM spelen op NES Classic Edition

Ga jij 'm hacken?
Nu kun je pas echt nostalgisch worden.

Herinner je je de NES Classic Edition die in november uitkwam? Het was een puur nostalgisch ding waarmee je klassieke spellen kon spelen.

Op de NES Classic staan 30 klassiekers, waaronder Donkey Kong, PAC-MAN en Super Mario Bros. Voor de Russische hacker Madmonkey waren de 30 spellen blijkbaar niet genoeg, dus hij heeft de spelcomputer gehackt en kan nu elke ROM spelen die hij wil.

Op Reddit is een post verschenen waarin de hacker vertelt dat hij een manier heeft gevonden om de spelcomputer te hacken en er zo aangepaste ROM’s op te kunnen spelen.

Voor diegenen die nu zin hebben om hun klassieke spelcomputer te hacken is er een probleem: het is een relatief ingewikkelde hack. Als je niet zo technisch aangelegd bent, moet je het misschien aan iemand anders overlaten.

De instructies voor de hack in het Engels zijn hier te vinden. Hacken is op eigen risico!

Nog geen reacties

 1. Complexe hack?
  Wat ik ervan zie is dat je een tooltje moet downloaden die vervolgens een (nieuwe?) Linux kernel in het apparaat flasht. Daarna kun je eigenlijk al aan de slag met ROMs van spellen.

  Het rooten van een telefoon is meestal complexer en wordt ook door hele volksstammen gedaan, in verhouding moet dit niet veel voorstellen.

  • @madmarky: Voor jou is het misschien een eitje, maar niet iedereen is heel technisch aangelegd of heeft ervaring met hacken 🙂 +1 voor je username trouwens. Lijkt erg veel op die van de Russische hacker!

   • @bentev: Lol ja nu het zegt. Verder heb ik overigens geen verstand van hacken, maar dat heeft die Russische meneer gelukkig allemaal al opgelost.

    @ffw88: Allemaal leuk en aardig knutselwerk, maar zie uberhaupt eerst maar eens aan die case te komen. Het ding is overal stijf uitverkocht.

 2. Raspberry Pi 3B inbouwen in de NES Classic Edition case en een NES controller met USB aansluiting kan ook nog.

  [img]http://prankster.nl/wp-content/uploads/2014/12/554.jpg[/img]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *