Met deze high-tech zaag snij je nooit meer in je vingers

Bosch-Reaxx
Een nieuwe zaag van Bosch zorgt er met een nieuw veiligheidsmechanisme voor dat je niet meer in je hand kunt snijden, zonder dat de zaag hierdoor kapot gaat.

Geavanceerde zagen hebben al een tijdje het zogenaamde SawStop mechanisme ingebouwd, een veiligheidsmaatregel die kon detecteren als een mes contact maakte met mensenvlees, waarna de zaag direct werd teruggetrokken. Het nadeel hiervan was dat de zaag hierdoor ook gesloopt werd.

Explosieve cartridge
De REAXX Portable Jobsite Table Saw van Bosch pakt dit probleem aan, en zorgt ervoor dat de zaag heel blijft, en weer aan de slag kan in minder dan een minuut na het voorkomen incident. De zaag kan bliksemsnel reageren door een explosieve cartridge, die geactiveerd wordt zodra de zaag een mensenhand detecteert. Iedere cartridge bevat twee ladingen, waarna hij moet worden vervangen.

De zaag wordt hierdoor meteen teruggetrokken, zonder het mes te verbuigen of te beschadigen. Een setje LED-lampjes geeft bovendien aan wanneer het weer veilig is om de zaag in gebruik te nemen. Bosch verkoopt de REAXX zaag tegen het einde van dit jaar voor 1500 dollar, de prijs voor extra cartridges is nog niet bekend.

[gv data=”nbDf2dpQVIY”][/gv]

3 reacties

    • @av_diver: een groot wezelijk verschil wordt ook in tekst uit gelegd. en is op de link die je zelf in je reactie er bbij zet ook te zien. Bij de sawtop is het zaagblad kapot en dient te worden samen met de cartridge. bij de bosch is zaagblad nog bruikbaar en is cartridge 2 keer bruik paar en moet dan pas vervangen worden. Zaag bladblijft in tact. Dus bij veiligheids systeem maar de bosch is dus wel degelijk beter en effecienter aangezien zaag in tact blijft door dat het rasendsnel naar beneden valt. en niet zo als bij sawstop ineens word afgeremd in halve seconde door het afteremmen met aluminume rem blok

  1. Wat ik gehoord heb over de sawstop is dat je met vochtig hout problemen kunt hebben. Dat schiet de zaag ook in de veiligheidsmodus. Ik hoop dat dit bij die van bosch niet zo is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *