Met deze jetpack wordt hardlopen wel erg makkelijk

Jetpack-hardlopers
Wedstrijdzwemmers hebben hun aerodynamische pakken, hardlopers krijgen binnenkort hun eigen mini-jetpack.

Het 4MM Jetpack is net zo groot als een rugzak en ontworpen door de Arizona State University. Het kreeg deze naam omdat het uiteindelijk de bedoeling is om iemand een mijl te laten rennen in vier minuten. Jason Kerestes is het hoofd van het onderzoeksteam, dat gefinancierd wordt door DARPA. Dit betekent dat we deze technologie waarschijnlijk als eerste in het leger zullen zien.

20 seconden sneller
Tot nu toe rent een militair met het jetpack al 20 seconden sneller per mijl, wat indrukwekkender is dan het klinkt. De 4MM weegt namelijk meer dan elf pond, wat de drager enigszins zou moeten vertragen. Ook vertellen militairen die er een testrondje mee gelopen hebben dat ze minder energie nodig hebben om een stuk te sprinten.

In onderstaande video zie je de 4MM in actie. Daarin wordt ook het belang van die twintig extra seconden uitgelegd. Dit kan voor een militair het verschil tussen leven en dood betekenen, en een cruciaal hulpmiddel zijn als ze snel naar een bepaalde locatie moeten rennen. Wij zitten vooral te wachten op een nieuwe marathonloop, waarin renners alle mechanische hulpmiddelen mogen gebruiken die ze kunnen vinden.

[gv data=”QxKIynICTWM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *