Met deze Lego-blokjes bouw je in 15 minuten een drone

flybrix lego drone
Lego, elektronica en een controller zijn altijd een geweldige combinatie!

Flybrix heeft octocopters op de markt gebracht die helemaal uit Lego-blokjes bestaan. Hierdoor is de drone makkelijk in elkaar te zetten en vereist bijvoorbeeld geen solderen of andere technische kennis. Hierdoor is het zelfs voor hele jonge kinderen mogelijk om de drone in elkaar te zetten. Of ze de drone ook veilig besturen is echter nog maar de vraag.

De Lego-kit bestaat uit 40 onderdelen en is in 15 minuten in elkaar te zetten. De inhoud bestaat onder andere uit acht propellors, een Arduino controlboard, lipo-accu en een aantal motoren. Het grote voordeel zou zijn dat de Lego-drone ‘crash-friendly‘ is. Na een ongeluk is het toestel weer makkelijk in elkaar te zetten.

Bediening van de drone gaat via bluetooth en de drone heeft een bijbehorende app voor Android en iOS. De Flybrix kit wordt verkocht voor 149 dollar en de Deluxe-set van 189 dollar. Deze deluxe-kit heeft onder andere een speciale controller met extra functies. Bekijk in het filmpje hieronder hoe goed de Flybrix kit vliegt.

[gv data=”NzxD63AxMX0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *