Met deze machine maak je zelf LP’s

Auteur: , 4 Reacties

In plaats van LP's te digitaliseren, doet deze machine juist het tegenovergestelde.

Op het SXSW-festival in Texas had Motherboard een onderonsje met Ulrich Sourisseau. Een Duitser die met zijn apparatuur in een handomdraai vinylplaten maakt. Zijn LP Recorder wordt aangesloten op een CD- of MP3-speler en de geluidsvibratie wordt vervolgens verwerkt in een LP met behulp van een draaibank met daarin een diamanten stift.

Sourisseau heeft daarmee de natte droom gecreëerd voor indiebandjes die op een makkelijke manier zelf LP’s willen uitgeven. Of mocht je een dusdanig hardcore muziekliefhebber zijn die van mening is dat alles op vinyl beter klinkt, dan kan je er natuurlijk ook mee aan de slag. Moet je wel even €2875 opzij zetten.4 reacties

Dit soort apparaten bestaan al sinds jaar en dag, zelfs in deze prijsklasse. Een kennis van mij heeft zo’n ding al sinds de jaren 90 staan.
Als je mp3-tjes op een LP wilt schrijven heb je compleet de plank misgeslagen
@towi1989: Omdat een mp3 feitelijk niet zo goed is van kwaliteit wil je zeggen?
@SimonMc: Vraag me überhaupt af hoe je een LP met kwaliteit schrijf vanaf een PC. In FLAC formaat via een optische kabel? Je ontkomt er niet aan dat er ergens digitaal naar analoog conversie moet plaatsvinden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).