Met deze magnetische koptelefoonplug voorkom je blunders

MagZet
Dat moment dat je telefoon van tafel vliegt omdat je achter het snoer van je headset blijft hangen, dat moment is met de MagZet verleden tijd.

De MagZet bestaat uit twee onderdelen. Een MagJack die je in de 3,5 mm audio-aansluiting van je toestel schuift, en een MagKap die je om de audiokabel bevestigt. De magnetische aansluiting aan beide onderdelen zorgen voor de verbinding. Wanneer er aan getrokken wordt schiet de MagZet los en voorkom je dat je telefoon/tablet/phablet/laptop naar de aarde valt. Een uitkomst voor de motorisch uitgedaagde onder ons.

Volgens de makers wordt de geluidskwaliteit niet beïnvloed door de tussenkomst van het magnetische systeem. Als alleen de plug in de 3,5 mm audiojack van je toestel zit wordt deze niet als een koptelefoon herkend, waardoor de speakers niet onverhoopt uitgechakeld worden.

Nu is het aan de Kickstarter-community om 294.000 dollar op te halen voor de MagZet. als dat lukt komen ze, in verkleinde vorm, op de markt voor 35 dollar. De eerste lichting willen ze in december 2015 versturen.

MagZet

4 reacties

  1. “alleen nog even” miniaturiseren en tooling (laten) maken…
    Oftewel 90% van het werk om een product op de markt te krijgen. Waarna waarschijnlijk Apple lastig gaat liggen met hun Magsafe patent. Toepasbaarheid is discutabel, maar voordat ze daaruit zijn is Magzet (oohh, trademark infringement op magsafe bonus) allang weer failliet.

    Ik zie dit niet tot een succesvol product komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *