Met deze Nederlandse Gravity Coaster heb je geen sneeuw meer nodig

Gravity Coaster: ideaal voor in de bergen
Het is de laatste jaren niet al best gesteld met de sneeuw in de Alpen. Met deze coaster heb je geen sneeuw meer nodig.

Toch zonde dat skigebieden het grootste deel van het jaar nauwelijks gebruikt worden. De liften staan meestal tussen Pasen en december stil. Veel skigebieden proberen ook in de zomer aantrekkelijk te worden. Mountainbiken, wandelen, steppen, downhillen of zomerodelen.

De Gravity Coaster speelt in op deze trend. Deze driewieler die je bestuurt met je gewicht geeft je datzelfde carvegevoel als skiën. De Gravity Coaster is een Nederlands-Pools product. De Coaster, of in goed Nederlands zeepkist, is lichter dan een downhill mountainbike. Ook is het besturen tamelijk eenvoudig aan te leren.

[gv data=”NNco1ysliOc”][/gv]

In het Poolse skigebied Zakopane wordt de Gravity Coaster getest. Door de driewiel-constructie en de lage zit is de Gravity Coaster stabieler dan vergelijkbare producten. De coasters hebben goede vering en er kan op alle drie de wielen tegelijkertijd worden geremd.
Gravity coaster op berg
De Gravity Coaster kan gewoon mee in de skilift en het onderhoud kan door elke fietsenmaker worden uitgevoerd. Gevorderden kunnen ook met de Gravity Coaster op sneeuw uit de voeten. Kunst is dan wel veel bochten te maken anders knal je als een raket naar beneden.

Als je gek bent van snowboarden, is dit misschien wel iets voor jou. En als je gewoon een hele kekke fiets wil, check dan deze VanMoof.

2 reacties

  1. Niets nieuw… begin jaren 90 maakten we het ondertussen ter ziele gegane Dadipark hiermee onveilig. Uitvoering is op een hoger niveau, basis idee is echter identiek, De oudere versie heeft 2 vaste achterwielen een een aangedreven voorwiel dat meedraait met het zitje (lijkt me leuker dan de nieuwe trouwens). Fun verzekerd!!!

    http://modernnotion.com/e50-responsive/24503/594/446.jpg/

    http://static2.opacity.us/images/db/serve/177/169/xlarge/0000006163/muddied.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *