Met deze nieuwe USB aansluiting steek je nooit meer mis

Met deze nieuwe USB aansluiting steek je nooit meer mis
In juli zal er een nieuwe USB connector gepresenteerd worden met een hogere snelheid en die aan beide zijden gelijk is.

De nieuwe USB Type C zal de standaard USB en mini USB op ten duur vervangen. Met deze nieuwe aansluiting kan je nooit meer mis prikken omdat deze aan beide kanten gelijk zijn. Dit zal in de toekomst dus een hoop frustratie voorkomen. Daarnaast heeft de nieuwe connector een hogere datatransfersnelheid. Deze is zelfs verdubbeld naar 10Gbps. Het formaat van de nieuwe USB Type C zal ongeveer gelijk zijn aan die van Apple Lightning kabel.

Zodra de fabrikanten deze nieuwe standaard gaan gebruiken zal het niet meer mogelijk zijn om de producten met de oude USB connectoren te verbinden. Het USB-IF oftewel USB Implementers Forum, werkt al aan hybride kabels waarmee dit probleem in de toekomst verholpen gaat worden. Je kan dan alleen geen gebruik maken van de 10Gbps datatransfersnelheid.

7 reacties

  1. Kijk, eindelijk. Nu op verhoogd tempo alle oude aansluitingen uit alle nieuwe apparaten zien te weren en met 10 jaar zitten we allemaal op 1 fatsoenlijke kabel voor alles (stroom, video, data, geluid, enz..)

  2. Jammer dat ze een fysieke aansluiting (zoals de USB poorten op een laptop/pc) op den duur gaan vervangen. Dat ze die brakke connector van Apple vervangen kan ik begrijpen, maar USB? Maarja, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan, ipv dat ze het backwards compatible maken zoals het nu het geval…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *