Met deze onderdelen kun je je nieuwe iPad ook repareren

En het kan je een hele hoop geld schelen
En het kan je een hele hoop geld schelen

In maart introduceerde Apple een 9.7 inch iPad. Er was niet veel nieuws aan; hij is zelfs dikker en zwaarder dan zijn voorganger maar hij was wel 30 euro goedkoper. Erg interessant voor mensen die graag een iPad willen, maar geen enorm budget hebben.

Mocht je je iPad graag lang willen houden, dan kun je deze nieuwe iPad repareren met originele onderdelen van de iPad Air.

Volgens iFixit is de nieuwe 9.7 inch iPad een update van de originele iPad en dat het repareren hiervan niet moeilijk is voor reparatiebedrijven. Daarnaast is het mogelijk dat alle onderdelen al in voorraad zijn, aangezien je ook de originele onderdelen van de iPad Air kan gebruiken.

Helaas kunnen sommige onderdelen, zoals de thuisknop, de selfiecamera en de volume en de aanknop niet gerecycled worden in de iPad.

Ook kwam iFixit erachter dat je tot op zekere hoogte ook het LCD scherm kunt herbruiken, maar niet zonder een compromis. Een iPad 5 LCD scherm kan gebruikt worden in een iPad Air 1 en hierdoor krijg je een helderheidsboost. Een scherm van een Air 1 kun je ook in een iPad 5 stoppen, maar dan heb je een zeer donker scherm en de linkerhoek ziet er raar uit.

2 reacties

    • @gideon8011: Het is toch een handige tip? Zeker in de tijden dat elektronica bijna niet meer te repareren of upgraden is. Daarbij is het wel zo netjes om Fixit te benoemen daar zij erachter zijn gekomen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *