Met deze screenprotector verknal jij je ogen niet meer

Auteur: , 6 Reacties
Ocushield

"Je krijgt vierkante ogen!" riep je moeder altijd als je een paar uur tv keek of achter de computer zat. Deze screenprotector is de Cilit Bang onder de oogbescherming.

We doen het allemaal, en de een wat vaker als de ander. Sterker nog, je doet het nu, dit artikel lezende: staren naar een scherm. Of het nu je tv is, een smartphone of de computer. Al dat licht is duivels slecht voor je. De universiteit in Londen komt met Ocushield. Een screen protector die de slechte effecten van het licht van een beeldscherm sterk doet verminderen. Met een businessmodel is een student aan de praat geraakt met ge├»nteresseerden en heeft hij zo’n 3500 pond opgehaald. De screen protector vermindert het blauwe licht van een beeldscherm met 25% en toch blijft het scherm kraakhelder om naar te kijken.

De Ocushild kunnen we deze zomer verwachten in productierijpe vorm. Het product wordt zowel in Europa als in de VS verkocht. Een prijs is nog niet bekend.6 reacties

Waarom zouden computer/smartphone schermen slecht zijn voor je ogen?
Hier moet wel bij gezegd worden, dat het blauwe licht van LED’s slecht is voor de ogen. Ik bv heb nog een pre-LED backlight scherm, dus gewoon met een CCFL lamp, en feitelijk dus een gasonladingslamp en niet schadelijk voor de ogen. Evolutie is niet per s├ę op alle vlakken beter…
Slecht voor de ogen is licht natuurlijk niet. Je kunt er wel teveel van binnen krijgen, door naar de zon te staren bijvoorbeeld. Maar bij blauw licht gaat het om het brein. Het brein denkt bij blauw licht dat het dag is. In de avond naar blauw licht kijken zou je dag nacht ritme kunnen verstoren, daarmee je nachtrust en daarmee je gezondheid.
Zit al ruim 30 jaar achter de computer, jaren die hard WOW speler geweest.
Nergens last van, geen brilletje of iets dergelijks.
@bofkont: kan kloppen, het gaat in dit geval dan ook om NIEUWE schermen, niet die CTR bakken.
@ffw88: in heb nog een vrij recente syncmaster 22 inch, fijn beeldje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).