Met deze telefoon kun je serieus goed fotograferen

Deze telefoon is gemaakt voor foto's!
En zo duur is hij niet…

Het Engelse bedrijf dat de Kodak-rechten heeft gekocht, brengt een nieuwe Kodaksmartphone op de markt waarbij fotografie (natuurlijk) de boventoon voert.

De Kodak Ektra smartphone heeft een 21 megapixel fast focus camerasensor met een f2.0-diafragma en een selfiecamera van 13 megapixels met een f2.2-diagrafma.

Als je bovenstaande specificaties al fantastisch vindt, wacht maar tot je dit hoort: De camera-app wordt bestuurd door een intuïtieve aanraking maar je maakt foto’s met een fysieke sluiterknop bovenop de telefoon.

Daarnaast is er de Smart Auto-modus die automatisch de beste omstandigheden voor jouw foto’s selecteert. In de Manual-modus kunnen meer ervaren gebruikers de belichting, ISO, focus, witbalans and sluitertijd bepalen. Hierbij worden de resultaten op het scherm direct zichtbaar wanneer de veranderingen worden gemaakt.

Ook foto’s maken bij slecht licht of in het donker is geen probleem met deze smartphone: het gebruikt een speciale techniek, waarbij de lenssensor speciaal gecoat is om nog meer licht op te vangen. Je zult dus minder last hebben van ruis, onderbelichte delen en onscherpte.

De Kodaktelefoon heeft Snapseed-software, waarmee je foto’s kunt bewerken zonder enige apps te hoeven downloaden. Hierdoor kun je je interne 32GB geheugen dus gebruiken voor al je prachtige foto’s. Overigens is het interne geheugen uit te breiden met een micro-SDkaart.

Ook is het mogelijk om je gemaakte foto’s direct te delen en je mooiste afbeeldingen af te drukken met een speciale app.

De Kodak Ektra draait op Android 6.0 (oftewel Marshmallow) en heeft een Helio X20 2.3 GHz Decacore-processor met 3GB RAM geheugen.

De telefoon heeft een adviesprijs van €499 en dat is niet duur met wat je ervoor krijgt.

Dit is overigens niet de eerste Kodak telefoon.

Nog geen reacties

  1. Is dit een advertorial? Waar andere sites kritisch zijn over de prijs en prestaties van deze telefoon wordt hier de reclamebrochure even herhaald.

    De specs van de telefoon zijn oké maar niet meer high end. Met voor de beeldsensor wordt
    veel reclame gemaakt maar eigenlijk is het een Sony model uit 2014 met erg kleine pixels, terwijl fabrikanten nu (Samsung, Huawei) juist voor minder en grotere pixels gaaan om de low-light prestaties te verbeteren. Ook de F2.2 lens is niets bijzonders als je ziet dat veel telefoons nu met lichtsterkere F2.0 of F1.8 lenzen uitgerust worden. Aan alles blijkt dat deze telefoon 1-2 jaar terug misschien echt goed was geweest, maar nu al redelijk verouderd begint te raken.

    Dus apparata: Wat maakt deze telefoon niet duur voor wat je er voor krijgt? m.i. blinkt ie nergens in uit, ook niet op camera gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *