Met deze truc vind je verborgen categorieën in Netflix

Auteur: , Geen reacties
Category Netflix

Wist je dat er een heel stel categoriën binnen Netflix bestaan die normaal niet op het hoofdscherm verschijnen? Zo tover je ze tevoorschijn.

Wie Netflix heeft weet dat er op het homescreen -naast normale genres als ‘comedies’ en ‘military and war movies’- ook een aantal tamelijk idote categorieën tussen zitten, zoals ‘Witty films’ en ‘Binge-worthy US Crime dramas’. Die categorieën veranderen steeds.

Nou, die categorieën hebben dus allemaal hun eigen URL, bestaande uit www.netflix.com/browse/genre/ met dan een rijtje van vier getallen na de laatste slash. Nu blijkt dat er een aantal codes zijn waarmee je nieuwe (en soms echt belachelijke) categorieën tevoorschijn tovert. Hier en hier vindt je lijsten met codes. Je kunt ook zelf wat random getallen invoeren en kijken welke genres er verschijnen.

Je verslaggever van dienst heeft dit uiteraard getest, en wat blijkt? Dit werkt ook gewoon in Nederland. Het lijkt misschien een flauwe truc, maar het kan handig zijn als je een heel specifiek idee hebt van het soort film of serie dat je wil kijken – iets waarbij vrouwen met hun armen gekruisd op de cover staan bijvoorbeeld. Misschien tover je zo ook een aantal films tevoorschijn die je anders niet was tegengekomen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).