Met deze Tweet kun je Twitter laten crashen

Auteur: , 1 Reactie
Twitter gaat stuk

Paniek op de Twitters. Een lollige tweet is de reden dat er heel wat Twitter-apps zijn gecrasht in de afgelopen uren.

Er doet een tweet de ronde waarin een url staat die gebruik maakt van een zogenaamde ‘punycode‘. Een manier om Unicode te schrijven met het gelimiteerde aantal karakters in het ASCII-formaat. Voorbeeld: “münich” schrijf je als “mnich-kva”. Op deze manier kunnen ook emoji’s worden weergeven, alleen bleek de Twitter-app voor Apple’s iOS daar niet tegen bestand.

Daardoor zorgde Tweets met onderstaande url ervoor dat de iOS-app op iPhones en iPads meteen crashte zodra de tweet in beeld kwam. Je hoefde er niet eens op te klikken.

Met deze Tweet kun je Twitter laten crashen

De tweet zou als volgt weergegeven moeten worden, maar bij de conversie in de iOS-app gaat er kennelijk iets mis, zo vond TheNextWeb uit.
Met deze Tweet kun je Twitter laten crashen

Twitter zegt op de hoogte te zijn van het euvel en gaat het in een update voor de iOS-app fiksen. Ondertussen heeft het de mogelijkheid om naar eerdergenoemde url te linken uitgeschakeld, waardoor Twitter vandaag niet te kampen krijgt met een lading crashende iOS-gebruikers omdat iedereen vanuit andere Twitter-clients die url zit te (re)tweeten, wat best hilarisch was geweest.

Met deze Tweet kun je Twitter laten crashen1 reactie

Graf IOS ook hè :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).