Met deze update van CyanogenMod zijn je apps extra safe

Vingerafdrukscanner
De veiligste kopie van Android komt met een belangrijke update op het gebied van beveiliging.

En met veiligste kopie doelen we op de veiligheid van het besturingssysteem. Dit gaat hand in hand samen met privacy op CyanogenMod. De Android copycat voegt een extra laag bescherming toe aan je apps. Steeds meer applicaties bieden extra beveiligingsopties aan om te voorkomen dat ieder willekeurig persoon de inhoud kan bekijken. Maar dit geldt lang niet voor alle apps.

CyanogenMod to the rescue. Zo is elke app met een wachtwoord te beveiligen. Wie dit omslachtig vindt, kan kiezen voor authentificatie door middel van de vingerafdrukscanner. Mits de smartphone over deze beschikt natuurlijk. Een andere nieuwe toevoeging aan het OS is dat als men via een browser wordt omgeleid naar een app als Facebook of Instagram, deze alsnog krijgt te maken met het authentificatie-scherm. Dit was voorheen nog te omzeilen.

Op deze manier is je smartphone maximaal beveiligd en kun je iedere app onafhankelijk op je eigen manier beschermen. Een voordeel van CyanogenMod is dat deze functies binnen het mobiele besturingssysteem in te stellen zijn, zonder de tussenkomst van een extra plug-in. Wie geen zin heeft om over te stappen naar het OS maar wel een soortgelijk beveiligingssysteem ziet zitten kan terecht bij AppLock voor Android.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *