Met dit apparaat speel je games van 11 retroconsoles

Golden Axe
Super Mario Land voor de Game Boy, Killer Instinct voor de SNES en Streets of Rage 2 voor je Megadrive: al deze klassiekers speel je nu met hetzelfde apparaat.

Of je nu gehecht bent aan klassieke adventure games, Super Mario Bros 1 in 5 minuten uitspeelt (mijn eigen record: iets meer dan 8 minuten) of liever samen met een vriend door Streets of Rage 2 ramt: Als je het bovenstaande plaatje herkent, mag de retrofreak niet in je huiskamer ontbreken.

De Japanse gamesmaker Cyber Gadget heeft de komst van de Retro Freak aangekondigd, een apparaat dat cartridges van 11 klassieke consoles aankan. Hij is voorzien van vijf cartridgeslots en draait de spellen via emulatie. Je kunt met je originele controllers spelen, maar dan moet je wel aparte converters aanschaffen. Via HDMI wordt hij verbonden met je TV, wat de kwaliteit aanzienlijk verbetert ten opzichte van de analoge aansluitingen van de consoles. Heb je juist liever het gruizige retro-beeld waar je aan gewend bent? Dat kun je ook instellen.

Wanneer de Retro Freak in Nederland te koop is, of wat hij gaat kosten, is vooralsnog onbekend. Eerder schreven wij over de Retron 5 van Hyperkin. Die kan games van 9 consoles aan en is in Nederland te koop voor 169 euro.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *