Met dit gebouw gaat Blizzard de e-sportswereld overnemen

De fantastische ontwikkelaar zet hoog in op e-sports
Blizzard gaat zelf grote toernooien huisvesten.
Foto@Blizzard.
Gamestudio Blizzard gaat een eigen e-sportsarena openen in Los Angeles, zo laten de Amerikaanse ontwikkelaar in een blogpost weten. The Burbank, zoals de arena heet, zal vanaf begin oktober grote e-sportevenementen huisvesten die draaien om Blizzard’s eigen games.

Blizzard is naar mijn weten de eerste gamestudio die een eigen vaste arena faciliteert voor de spelers van hun games. Op 7 oktober zal het gebouw ingewijd worden met een Overwatch-toernooi. Als de top-ontwikkelaar zou willen, zouden ze tegelijkertijd ook nog een World of Warcraft- en Hearthstone-toernooi kunnen organiseren, want met meerdere controlekamers, lounges en podia zijn meerdere simultane evenementen (en streams) gewoon mogelijk.

Na het Overwatch-toernooi zal er vanaf 13 oktober een Hearthstone-toernooi plaatsvinden dat een week zal duren. De prijzenpoel van de zogenoemde Hearthstone Championship Tour zal rond de $250.000 dollar gaan bedragen. Waar kon ik me inschrijven?

Tickets zijn nu verkrijgbaar en kosten (afhankelijk van het evenement) tussen de $15 en $40 dollar. The Burbank heeft slechts plaats voor 450 toeschouwers, dus als je er bij wilt zijn, moet je snel zijn! Overigens hoef je niet naar Los Angeles af te reizen voor een dergelijk evenement, want in ons eigen Alphen aan den Rijn kan dat binnenkort ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *