Met dit masker kun je onderwater ademen

Auteur: , 2 Reacties
Met dit masker kun je onderwater ademen

Ziet er nog best cool uit ook.

Het klimaat is aan het veranderen en de zeespiegel stijgt. De wereld krijgt steeds meer met water te maken en in dat kader heeft wetenschapper Jun Kamei de Amphibio bedacht. Dit is een masker, afkomstig uit een 3D-printer die de gebruiker in staat stelt om onder water adem te kunnen halen.

Het masker is ontwikkeld in samenwerking met de RCA-IIS Tokyo Design Lab. De inspiratie voor het masker komt van insecten, wat ook de toepasselijke naam verklaart. Sommige insecten hebben een huid die heel lastig nat kan worden. Het materiaal van het masker stuurt water weg en creëert een barrière waardoor adem gehaald kan worden.

De Amphibio kan voor diverse operaties praktisch toegepast worden. Bijvoorbeeld bij een reddingsoperatie. Bekijk de video hieronder om een demonstratie te zien van het concept. Op de achtergrond zal Kamei verder doorontwikkeld worden. Het huidige prototype is nog niet krachtig genoeg om een mens blijvend te kunnen voorzien van zuurstof2 reacties

Dit is heel vreemd. In het filmpje sluiten ze een zuurstoffles aan op het systeem???
Er zijn eenvoudiger manieren om onderwater adem te halen (SCUBA).
Als duikinstructeur heb ik hier heel veel vragen bij.
Er zijn wel meer concepten geweest die claimen dat ze zuurstof uit het water kunnen halen, deze zijn allemaal al “debunkt”.
@av_diver: Volgens mij is het niet direct de bedoeling om ademlucht/zuurstof op een systeem aan te sluiten, maar is dit puur om zuurstof aan het water toe te voegen.

Hier een stukje door de vertaalmachine vanaf de website:
Het bijvullen van zuurstof uit het omringende water en het verspreiden van koolstofdioxide dat zich ophoopt in het systeem, geïnspireerd op de kieuw van waterduikende insecten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).