Met dit slot laat je dieven kotsen

Met de Skunklock word je fiets nooit meer gestolen
Hoe goed je slot ook is, met slijptol krijg je het open. Met dit slot laten dieven stelen echt wel uit hun hoofd.

De Skunklock is simpel. Een heel sterk slot van koolstof en staal. Tot zo ver niets bijzonders. Maar als een dief het in z’n hoofd haalt het slot door te slijpen, ontsnapt er een gas. Dat gas is vergelijkbaar met pepperspray en veroorzaakt ademhalingsproblemen bij de dief.

In het slot zit een holle kamer waarin drie gassen zijn opgeslagen. Als iemand het slot probeert door te zagen komt het gas vrij en spuit het in de richting van de breuk naar buiten. “Door de gassen ga je onmiddellijk braken en zorgt dus voor tijdelijke ademhalingsproblemen bij de dief”, zegt uitvinder Daniel Idzkowski.

Het idee ontstond nadat Idzkowski samen met zijn vriend Yves Perrenoud in San Francisco lunchten. De vriend had zijn dure fiets met twee zware hangsloten vastgelegd, maar de fiets bleek toch gestolen te zijn toen het drietal weer buiten kwam.

[gv data=”ba1OLoPIBfY”][/gv]

Daniel Idzkowski is bezig met een crowdfunding-campagne op Indiegogo om geld op te halen voor zijn project. Hij wil 20.000 dollar ophalen. Mooi idee hoor, maar wat als de dief een gasmaskertje opzet?

Fietssloten zijn populair bij uitvinders. Check bijvoorbeeld dit ultralichte slot. Of dit zadel dat je als slot kunt gebruiken. Deze Chileense jongens claimen trouwens dat hun fiets onsteelbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *