Er is een sms’je dat elke iPhone laat vastlopen

iPhone hack
Er is een bug in iOS ontdekt.

Een tekstbericht, bestaande uit een precieze combinatie van Arabische tekens, woorden en letters, is genoeg om een iPhone te laten crashen. Tegelijkertijd luistert de combinatie dan wel weer zo nauw dat het nooit per ongeluk zal gebeuren. De inhoud van het bericht gaat rond op social media en sites (en nee helaas: niet op Apparata). Vervelend, want het is voor iedere grapjas een eitje om telefoons vast te laten lopen. Die hebben dan wel zelf een iPhone nodig, vanaf een Android-toestel werkt het niet.

Het bericht zorgt ervoor dat de app vastloopt zodra deze wordt geopend. Is je telefoon vergrendeld, dan zal hij opnieuw opstarten. De app is dan nog steeds niet te gebruiken.

Met weer een ander sms’je kan het probleem worden opgelost. Dat kun je aan jezelf versturen via een ander toestel of via Notes (snel een willekeurig berichtje typen en sharen met jezelf).

Apple weet van het probleem en werkt aan een oplossing.

Update: het bericht blijkt ook te werken via twitter en snapchat. Dat meldt The Guardian. Beveiligingsexpert Mikko Hypponen wist apparaten onklaar te maken door via deze platformen het bericht te verzenden. Volgens hem is een bug de oorzaak: het probleem wordt veroorzaakt door de manier waarop iOS7 en iOS8 niet-Westerse tekens omzetten naar Westerse. iPhones laten crashen zou dus ook mogelijk zijn met bijvoorbeeld Chinese karakters.

Nog geen reacties

  1. o shit… ik heb van die vrienden die mij dan dit bericht gaan sturen en pas als ik ze een ram geef (ben de grootste) en dr telefoon geef krijg ik em weer aan de praat… irritante gastjes soms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *