Met dit stukje software kan Disney goedkopere films maken

Met dit stukje software maakt Disney goedkopere films
Veel tijd doorbrengen op de set met acteurs of actrices? Software plz.

De slimmeriken bij het Disney Research Lab zijn er in geslaagd om een kostenbesparend stukje software te ontwikkelen. Met het programma is het mogelijk om meerdere opnames te fuseren tot de perfecte scene. Dit doet FaceDirector, zoals de software heet, zelf aan de hand van een analyse.

Zo is het mogelijk om slechts in één middag met een acteur of actrice diverse scènes door te nemen, om vervolgens de computer het knip en plak werk te laten doen. FaceDirector detecteert emoties en fuseert de diverse opnames tot een, bijna perfect resultaat. De slimme analyses synchroniseren audio en video en laten deze vloeiend in elkaar overlopen. Zo heeft de kijker niet door dat er gesleuteld is met de oorspronkelijke scène. Markus Gross, Vice-president van Disney Research over de software:

“It’s not unheard of for a director to re-shoot a crucial scene dozens of times, even 100 or more times, until satisfied. That not only takes a lot of time — it also can be quite expensive. Now our research team has shown that a director can exert control over an actor’s performance after the shoot with just a few takes, saving both time and money.”

Hoe deze techniek in zijn werk gaat kun je checken in de video hieronder.

[gv data=”o-nJpaCXL0k”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *