Met eBay Exact kun je zelf meuk laten 3D-printen

eBay Exact
Prijzig hè, zo’n 3D-printer. Met de tijd zullen ze ongetwijfeld goedkoper worden, maar voor een prikkie bij de Mediamarkt of Aldi een allesprinter oppikken is er nog niet bij. eBay heeft daar wat op gevonden: geef door wat je wilt hebben, zij laten het printen, en zorgen dat het naar je wordt opgestuurd.

Met de iOS-app eBay Exact voor de iPhone en iPad (een Android-variant ontbreekt helaas nog) is het mogelijk om 3D-geprinte objecten te bestellen. Momenteel zijn er echter nog maar 18 artikelen te verkrijgen. Denk aan telefoonhoesjes, horloges, een 2GB MP3-speler in de vorm van een cassettebandje, en wat sieraden. Vervolgens kun je hier zelf aanpassingen in aanbrengen, zoals de vorm van een hoesje, de kleur, en welke naam je erin gegraveerd wil hebben. Het is ook mogelijk om je eigen foto’s in sommige producten te laten verwerken.

eBbay Exact

eBay stuurt de designs vervolgens door naar de dichtstbijzijnde 3D-printboer die zich heeft aangesloten bij eBay Extract. Momenteel zijn dat er nog maar drie. Twee in de VS, een in Frankrijk. De producten kunnen vervolgens via Paypall afgerekend worden en liggen daarna met 14 dagen in je brievenbus.

Voor nu is het aanbod en het aantal producten beperkt. Maar denk aan de mogelijkheden die dit straks zal bieden. Maak in een app je eigen design, upload dit naar eBay Exact, en vind het twee weken later terug bij de voordeur. Zo kan iedereen aan 3D-printelarij doen.

Nog geen reacties

   • @Erwin: Top!

    Bedoel je formaat, materiaal, merk / model telefoon of de kleur?

    Merk: ik ben een gezworen iPhone-ist, dus cases voor de iPhone zijn welkom, ik denk dat je daarmee gegarandeerd ook winst zult maken, gezien het schare aanbod van modellen (je kan dus je oplage gegarandeerd kwijt). Echt, er zijn wel kanttekening te plaatsen hier en daar: soft touch materials is een pre, een case moet ook echt de val breken dus zachte plastic heeft voorkeur ipv harde plastic (maar als je een aluminium versie hebt, ziet dat er ook wel kek uit natuurlijk!).

    kleur? matzwart, wit, grijs: niet te opvallend.

    Soort case: zoals op de afbeelding hierboven NIET!
    ervaring leert dat je ze na 3 weken weg kunt gooien omdat het plastic slapper wordt. Als 1 van de hoeken niet meer stevig is zal het een enkeltje prullenbak krijgen, dat is zeker.

    Voor welk model telefoon? 50% van de bloggers heeft waarschijnlijk een iPhone 4(s), een minderheid (waaronder ik) een 5. De andere helft zal wel affiniteit met Samsung of HTC hebben, maar of die zoiets willen hebben is vraag 2. Dus als ik jullie was zou ik inzetten op cases voor alleen de iPhone.. (evt. Samsung S3 / S4 )

    Oh, ik wacht zelf op de iPhone 6, want de iPhone 5S heeft geen meerwaarde
    Maar nu komt waarschijnlijk de belangrijkste zin van deze hele reactie, mijn tip aan BV Autoblog: Zodra de formaten van de iPhone 6 uitkomen, laat dan direct de juiste cases ervoor maken! Een schot in de roos is beter dan een niet geschoten schot..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *