Met een gerust hart op je kanus gaan met de Livall fietshelm

Livall helm
In Nederland doen we er niet zo aan, maar in landen als Oostenrijk is het onmisbaar en heel gewoon om een fietshelm te dragen. Livall is een moderne fietshelm met wat technische snufjes die moeten helpen als je een dikke faceplant hebt gemaakt. Maar hij kan veel meer.

Livall is ontwikkeld door een Chinees bedrijf en is inmiddels gegroeid tot een succesvol project op Indiegogo. In de helm zitten fancy LED-lampjes verwerkt die je meer laten opvallen en die ervoor moeten zorgen dat je minder snel voor je sokken gereden wordt. De helm communiceert met je telefoon via Bluetooth en zo kun je bijvoorbeeld de lampjes op de helm gebruiken als richtingaanwijzer. De helm beschikt ook over een microfoon en speaker. Zo kun je onderling communiceren met andere gebruikers tijdens een fietssessie, of je luistert naar muziek. De telefoonhouder zorgt niet alleen voor dat je smartphone op z’n plek blijft maar is tegelijkertijd ook een externe lader. Zo kun je tijdens de rit je telefoon opladen.

In het filmpje hieronder kun je alle functies bekijken van de Livall fietshelm. Het Indiegogo project bekijken doe je HIER.

[gv data=”v89lMRnV_-8″][/gv]

2 reacties

  1. Dat we in Nederland niet aan de fietshelm willen, heeft deels te maken met het feit dat we t.o.v. de rest van de wereld gruwelijk verwend zijn met fietspaden die ons minder blootstellen aan direct contact met gemotoriseerd verkeer en anders wel omdat er domweg gewoon geen draagvlak is om dit wettelijk zo te regelen.

    Verder zijn die veelkleurige lampjes allemaal heel erg leuk en goed zichtbaar, maar de BOA’s die dankzij hun toezicht het Nederlandse verkeer veiliger (o nee, rijker) maken, zullen wel weer met boetes gaan strooien, want deze verlichting is niet volgens de regeltjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *