Met een Omni en Oculus Rift beleef je GTA V pas echt

VR-GTA-5
De PC-versie voor GTA V is eindelijk uit, maar ondanks de opgepoetste graphics is dat nog niet de beste manier om deze fantastische game te spelen. Dat doe je namelijk met een Omni en een Oculus Rift.

De wereld van GTA V door de lens van een Oculus Rift headset ervaren is op zich al tof genoeg, zeker dankzij de first person modus die Rockstar toevoegde aan de next-gen en PC-versies van de game, maar als je ook nog eens in een Omni gaat staan is het feest pas echt compleet.

Echt rennen
In onderstaande video kun je zien hoe een speler daadwerkelijk door Los Santos loopt, en met een fysiek wapen in zijn hand kan richten en mikken zoals je dat ook in de game doet. Door de band die om je middel zit en de omhoog gedraaide zijkanten van het platform kun je zonder problemen rennen en hoef je niet bang te zijn dat je omvalt.

Omdat GTA V officieel geen virtual reality ondersteunt (en er dus gebruikt gemaakt is van externe software) is het resultaat des te indrukwekkender. Wij zouden dolgraag een wandeling door Los Santos maken op deze manier, al lijkt het ons wel behoorlijk misselijkmakend als je in een auto stapt en ergens tegenaan botst.

[gv data=”QZEnjwUqc4M”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *