Met een raket naar je werk? Elon Musk maakt het mogelijk

Met SpaceX naar je werk
Je kunt veel van Elon Musk zeggen, maar de beste man doet hard zijn best om nieuwe vormen van transport mogelijk te maken. Deze keer: de raket.

Musk liet op de IAC-beurs zien dat hij zijn SpaceX-raketten wil gaan inzetten voor trips die je nu met het vliegtuig maakt. Zo moet je binnen een uur op elke locatie kunnen zijn, terwijl de meeste plekken binnen een half uur te bereiken zijn. Klinkt goed, toch? Zeker als je net uit na een lange reis uit het vliegtuig stapt.

In het kort komt het op het volgende neer: de SpaceX-raket vliegt naar een hoogte waar vrijwel geen luchtweerstand is, waardoor hij niet alleen meer snelheid kan maken, maar ook nog eens zuiniger opereert. Voorbeeldje: in 30 minuten vlieg je vanuit Europa naar New York en in 22 minuten verruil je Hong Kong voor Singapore.

Voor de snelheidsfreaks onder ons: tijdens de reis haal je een maximale snelheid van 27.000 km/h. Het is dus raadzaam om deze keer wél netjes je gordel vast te maken. Musk heeft helaas nog niet laten weten wanneer we de eerste tickets kunnen boeken, maar dat zal vast nog wel een paar jaar duren.

[gv data=”zqE-ultsWt0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *