Met eTrack van KPN & KLM weet je waar je koffer is

eTrack: altijd weten waar bagage zich bevindt
De telco en de luchtvaartmaatschappij komen met een klein apparaatje voor in je koffer waarmee je via een smartphone of tablet altijd verbinding kunt houden met je bagage.

In samenwerking met Fast Track Company hebben ze de eTrack ontwikkeld. Het is een een compact apparaatje dat in een koffer of reistas kan worden geplaatst. Dankzij een gps-signaal is de locatie van de koffer vervolgens real-time te checken via de eTrack-app. eTrack maakt volgens KPN gebruik van een gepatenteerde Auto Flight Mode, wat voldoet aan alle internationale regels voor het gebruik van GSM en radiosignalen aan boord van vliegtuigen.

Hulpmiddeltje tegen diefstal

Naast het tracken van de locatie van je koffer, is het ook bedoelt om diefstal tegen te gaan door het bagagestuk via bluetooth te koppelen aan de smartphone van de eigenaar. Zodra bagage en eigenaar van elkaar verwijderd raken, geeft de smartphone een alarmsignaal. KPN laat weten dat met de eTrack ook eenvoudig te controleren is of een bagagestuk tussentijds is geopend.

eTag

Naast de eTrack komen de bedrijven ook met de eTag. Dit is een elektronisch bagagelabel met twee e-ink displays. Hierop kan tijdens de online check-in al de juiste barcode met vluchtinformatie worden gezet. Dit kan via het display zelf of een app. Het zou de wachttijden bij de bagage drop-off moeten verkorten. Ook wordt de passagier- en vluchtinformatie opgeslagen op een ingebouwde RFID-chip.

KLM, Fast Track Company en KPN verwachten eTag en eTrack dit najaar te introduceren. Wat het gaat kosten en voor welke platforms het uitkomt is nog niet bekend. Samsonite heeft al aangegeven zowel de eTag als de eTrack te integreren in een limited edition koffer.

Er lijken steeds mee van dit soort koffer-tracking-oplosingen te komen. Onlangs introduceerde Airbus al de Bag2Go. Een serie koffers met een RFID-chip die verbinding maakt met de steeds vaker voorkomende geautomatiseerde bagagelijnen op vliegvelden. Een GPS-module laat de gebruiker zijn koffer over de hele wereld tracken, met een daarvoor gebouwd appje.

Eén reactie

  1. Een referentie naar het bedrijf, of een vestigingsplaats/land van het bedrijf ‘Fast Track Company’ zou wel fijn zijn. Het artikel blinkt uit door gebrek aan detail, en zeker door gebrek aan referenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *