Met FRAMED wordt een monitor kunst

Auteur: , Geen reacties
Met FRAMED wordt een monitor kunst

In plaats van steeds een nieuw schilderij of kunstwerk aan de muur te hangen kan je nu FRAMED aan de muur hangen.

FRAMED wordt ontwikkeld door het Japanse FRM. Dit bedrijf is drie jaar geleden begonnen met het idee om een scherm te ontwikkelen dat je aan de muur kan hangen waar dan kunst op wordt afgebeeld. Deze kunst kan een stilleven zijn, maar misschien nog interessanter is het feit dat het zich kan aanpassen aan de kijker. Dit doet FRAMED door middel van bewegings- en geluidssensors.

Het scherm is een Full-HD IPS model waar een mooi walnoten houten frame om verwerkt zit. Hierdoor krijgt het een luxe uitstraling en past het prima tussen andere schilderijen aan de muur. Op het scherm kunnen GIFs, video, Flash en eigen afbeeldingen worden weergegeven. Met een simpele app voor je telefoon op tablet kan je op elk moment van de dag van afbeelding wisselen.

FRM werkt samen met een aantal kunstenaars. Deze maken hun kunst specifiek voor de FRAMED. Je kan dan ook zelf kiezen van welke kunstenaar je afbeeldingen of video’s op je FRAMED wilt zien. Je kan ook voor een abbonement kiezen, waarbij je steeds weer nieuwe kunstwerken krijgt te zien van een bepaalde kunstenaar.

Via Kickstarter is FRAMED nu te bestellen. De campagne bleek al in korte tijd een groot succes. FRM was namelijk op zoek naar 75.000 dollar, maar het bedrag staat nu al op 260.000 dollar met nog 26 dagen te gaan. Je kan kiezen uit twee modellen, een 24″ versie voor 499 dollar en een 40″ versie voor 1500 dollar.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).