Met Google Now raak je de auto nooit meer kwijt

Met Google Now raak je de auto nooit meer kwijt
Moeite met het onthouden waar je de auto geparkeerd hebt? Dan heeft Google nu een oplossing.

Met Google Now was het al mogelijk om je dag te managen. Zo kan je zien wat voor weer het wordt, informatie over je vluchtstatus en een herinnering van je restaurant reservering krijgen. Met een nieuwe update voegt Google een nieuwe functionaliteit toe.

Met locatie- en snelheidsgegevens die je telefoon opslaat bepaalt Google Now of je in een auto rijdt en wanneer je deze parkeert. Google Now maakt nadat de auto geparkeerd is zelf een kaart aan en zal je daarna ook weer terug kunnen leiden naar die locatie.

volgens Android Authority werkt het nog niet helemaal feilloos. Zo is het ook nog niet bekend hoe Google Now onderscheid maakt tussen een busrit en een echte autorit. Op de supportpagina van Google wordt dan ook de vraag gesteld “Waarom wordt er een parkeerlocatiekaart weergegeven als ik mijn auto niet heb geparkeerd?”

De update zal de komende weken via de Play Store te downloaden zijn. Het maakt onderdeel uit van de Google Search update naar 3.4. Hierin zitten ook wijzigingen van de interface voor het beheer van reminders en de manier waarop je bijnamen voor contactpersonen kan invoeren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *