Met Hackrod bouw je een eigen unieke auto

Auteur: , 17 Reacties
Met Hackrod bouwt iedereen zijn eigen unieke auto

Meer diversiteit op de weg? Misschien heeft deze startup het antwoord.

Men wil nog wel eens klagen over het Nederlandse wagenpark. Grijze auto’s, veelal Duits en weinig divers. Tja, als autoliefhebber is het niet altijd even spannend op onze wegen. Mocht je van mening zijn dat het allemaal wat spannender mag, check dan vooral deze startup even.

Hackrod laat gebruikers een eigen auto ontwerpen en vervolgens moet het mogelijk zijn om de vierwieler middels een 3D-printer tot leven te laten komen. De startup spreekt over een industriële revolutie. Hackrod is voor dit project de samenwerking aangegaan met Siemens.

Mooie woorden, maar is er al iets tastbaars? Wel, Hackrod en Siemens werken aan de La Bandita. Een auto die via dit concept tot leven moet komen. De La Bandita heeft wat weg van een oude racer uit de jaren vijftig en zestig. Voor het Nederlandse klimaat is de auto niet heel geschikt, want een dak en ramen missen op de auto. De La Bandita moet het visitekaartje worden van Hackrod en Siemens. Check de video hieronder om het concept van de twee samenwerkende bedrijven te zien.17 reacties

Maarre, als je ieder design mag printen, dan rijdt binnenkort iedereen (op mij na) een 159 toch?

Ik print een Tipo 33
@rijnounsdoor: T33 Stradale :)
Mooiste auto ooit :)
@rijnounsdoor: ik ga voor een Mercedes Printer
@dsdh: met de juiste Car Tridge moet dat lukken!
Toen ik de afbeelding zag, vond ik m meteen erg lijken op de Lucra LC470. Aparte verschijning, maar zeker niet raar!
Op zich een gaaf concept, maar ik zie nog wel wat obstakels voordat dit een succes wordt. Zo vind ik het niet heel verrassend dat ruiten ontbreken op het eerste model.
@fisto: die zijn ook lastig te printen.
@ikleesookoverautos: dat zal het zijn
Een belediging voor het vak van de auto ontwerpers, niks meer en niks minder. Dit gaat in de praktijk ook niet werken, maar goed daar komen ze vanzelf achter.
@stationcar: belediging? Het is laten zien dat er meer innovativiteit in het ontwerp proces mag komen. En het is een type project dat de marketing afdeling van siemens waarschijnlijk koos
Succes dat op de NL weg te krijgen met alle regels en wetten.
Een hele auto printen zie ik nog niet zo één twee drie gebeuren.

Maar auto-onderdelen daarentegen. Vooral onderdelen voor auto’s die al jaren uit productie zijn. Nu worden die onderdelen op een gegeven moment niet meer gemaakt omdat dat veel te veel kost. In de toekomst kan je misschien wel tegen betaling een bestand downloaden om ze op de 3d printer uit te printen.
Bent een leuk idee… zolang je er niet mee de openbare weg op wil. Anders loop je wel tegen wat probleempjes aan.
Gooi de woorden hack, growth, social, viral, 3D printing en sustainable in een persbericht en je bent klaar.

Je kan de 1 april grappen bijna niet meer onderscheiden van onrealistische ideëen. Iets met veiligheid enzovoort.
@stephane8200: Ach, een zelfbouw Caterham of AC Cobra is ook geen 5sterren EuroNcap.
@E34M5Touring: true. Alleen de onderdelen zijn dan wel op elkaar van te voren afgestemd. Niet dat het dan gelijk past.

Neem aan dat dit een rijdend chassis is en dat peripherals zoals verlichting, deuren, verwarming, stoelen, pedalen enzovoort er dan op- en aangebeund moeten worden.
@stephane8200: Daar ga ik wel van uit. Ze zullen een rolling platform hebben, binnen die dimensies zul je dan wel wat eigen ideetjes kunnen uitvoeren. Maar neem aan dat het wel binnen een vastgestelde maatvoering is. Kan me niet voorstellen dat je een zomaar een S Klasse formaat sedan kan uitprinten en de volgende dag op datzelfde platform een MX-5 achtige roadster ofzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).