Met Hackrod bouw je een eigen unieke auto

Met Hackrod bouwt iedereen zijn eigen unieke auto
Meer diversiteit op de weg? Misschien heeft deze startup het antwoord.

Men wil nog wel eens klagen over het Nederlandse wagenpark. Grijze auto’s, veelal Duits en weinig divers. Tja, als autoliefhebber is het niet altijd even spannend op onze wegen. Mocht je van mening zijn dat het allemaal wat spannender mag, check dan vooral deze startup even.

Hackrod laat gebruikers een eigen auto ontwerpen en vervolgens moet het mogelijk zijn om de vierwieler middels een 3D-printer tot leven te laten komen. De startup spreekt over een industriële revolutie. Hackrod is voor dit project de samenwerking aangegaan met Siemens.

Mooie woorden, maar is er al iets tastbaars? Wel, Hackrod en Siemens werken aan de La Bandita. Een auto die via dit concept tot leven moet komen. De La Bandita heeft wat weg van een oude racer uit de jaren vijftig en zestig. Voor het Nederlandse klimaat is de auto niet heel geschikt, want een dak en ramen missen op de auto. De La Bandita moet het visitekaartje worden van Hackrod en Siemens. Check de video hieronder om het concept van de twee samenwerkende bedrijven te zien.

[gv data=”TE6gALjSSAs”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Een hele auto printen zie ik nog niet zo één twee drie gebeuren.

    Maar auto-onderdelen daarentegen. Vooral onderdelen voor auto’s die al jaren uit productie zijn. Nu worden die onderdelen op een gegeven moment niet meer gemaakt omdat dat veel te veel kost. In de toekomst kan je misschien wel tegen betaling een bestand downloaden om ze op de 3d printer uit te printen.

  2. Gooi de woorden hack, growth, social, viral, 3D printing en sustainable in een persbericht en je bent klaar.

    Je kan de 1 april grappen bijna niet meer onderscheiden van onrealistische ideëen. Iets met veiligheid enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *