Met Mario Maker ontwerp je straks je eigen Mario levels

Met Mario Maker ontwerp je straks je eigen Mario levels
Tijdens de E3 heeft Nintendo aangekondigd dat je vanaf volgend jaar zelf aan de slag kan met het maken van levels voor Mario.

Mario Maker zal in 2015 verschijnen voor de Wii U GamePad. Het wordt dan dus mogelijk om je eigen levels te ontwerpen. Dit kan je doen in twee stijlen. Het kan namelijk namelijk in de stijl van de eerste Mario game zoals je in bovenstaande foto ziet. Of het kan in de New Super Mario Bros stijl zoals je in onderstaande afbeelding ziet.

Je kan tijdens het maken van het level gewoon switchen tussen beide stijlen omdat deze allebei in 2D zijn opgebouwd. Met de stylus op Wii U GamePad kan je alles plaatsen van de welbekende groene pijpen tot de breekbare stenen waar de munten in verstopt zitten.

Met Mario Maker waagt Nintendo zich voor het eerst aan een spel waarin gamers hun eigen levels kunnen ontwikkelen. Het is dan ook vergelijkbaar met het spel LittleBigPlanet waar Sony al enige tijd succes mee heeft. Zou dit dan de redding kunnen betekenen voor het geldverslindende systeem van Nintendo?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *