Met Nima check je op gluten in je voedsel

Even snel testen met de Nima
Heel handig als je allergisch bent.

Nima is een driedelige sensor waarmee je erachter kan komen of er gluten in je voedsel zit. Het apparaat is gemaakt door het bedrijf 6SensorLabs uit San Francisco.

De oprichters van het bedrijf moeten beide gluten vermijden en weten dus hoe het is om niet alles te kunnen eten.

Het belangrijkste deel van de driedelige sensor is de snelle, makkelijke scheikunde test die je op je eten kan toepassen. Daarnaast heeft de Nima een app waarmee je testen kunt bewaren en delen. Op de app kun je ook lezen wat anderen schreven over bijvoorbeeld een bepaald restaurant. Tot slot brengt de sensor je in contact met andere mensen die ook glutenintolerant zijn, waarmee je ervaringen kan uitwisselen.

[gv data=”faeYlESqDCg”][/gv]

Het apparaat is misschien net zo groot als je hand en geeft je binnen een paar minuten antwoord of er gluten er in je voedsel zit. Het enige wat je hoeft te doen is wat van het eten in een capsule te doen.

De Nima is te koop voor $279 dollar. Wanneer je het apparaat koopt, krijg je er drie capsules bij. Je kunt capsules bijkopen in setjes van 12 stuks. Helaas zijn de setjes capsules niet bepaald goedkoop: ze kosten $72,95 dollar.

Het bedrijf achter Nima biedt ook een abonnementsdienst aan, waarbij je voorraad capsules met enige regelmaat aangevuld kan worden.

Helaas wordt de sensor alleen bezorgd binnen de Verenigde Staten. Als je interesse hebt, zul je gebruik moeten maken van een doorstuurservice.

Het is niet bekend of de Nima naar de Europese markt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *