Met water kun je alles doorsnijden [video]

Auteur: , 2 Reacties

YouTube filmpjes van mensen die dingen kapotmaken zijn altijd leuk, maar wat nou als je dingen keurig in tweeën snijdt? Kan ook.

We kennen de Will it Blend serie van Blendtech natuurlijk al lang. En ook de films waarin dingen onder een hydraulische pers worden gelegd zijn legendarisch. Maar wat nu als je dingen kapotmaakt zonder ze écht te slopen?

Kan dat? Ja, dat kan. Met een waterjet. Water is lekker zacht als je erin ligt. Maar kom je van een duikplank richting het water vallen en doe je dat niet helemaal op de handige manier, dan blijkt water ineens keihard. Die eigenschap wordt gebruikt in waterjets. Pers het door een kleine opening en water wordt ineens een levensgevaarlijk mes.

Dus wil je een die hydraulische pers van die andere filmpjes een lesjes leren, dan pak je een waterjet. Hebben de mannen in dit filmpje ook gedaan. Water maakt korte metten met een hydraulische pers. Kijk maar.2 reacties

water en zand is het ?
@hammerhead: Ja .. Water onder hoge druk (ongeveer 650-700bar) en dan met een schurende zand compound die vaak glasdeeltjes bevat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).