Met Weflock ben je nooit meer alleen op vliegveld

Auteur: , Geen reacties
Met weflock reis je nooit meer alleen

De nieuwe Brits-Nederlandse start-up Weflock wil vliegtuigpassagiers met elkaar in contact brengen.

Het principe is simpel: je voert je vlucht in, waarna je kunt zien welke gebruikers nog meer op jouw vlucht zitten. Aangezien je in een gemeenschappelijke chatbox met elkaar kunt praten, kun je vervolgens zelf bepalen wat je hiermee doet. Met iemand meeten voor een kop koffie of een snelle hap, het delen van een taxi op plaats van bestemming organiseren of advies krijgen van die ene local die juist terug naar huis vliegt; het zijn de soort dingen waarbij Weflock je hoopt te helpen.

De app bevat verder wat extraatjes, zoals aanbiedingen op het vliegveld van vertrek en wat extra reisinfo. Dit alles zodat je net wat meer plezier hebt in je reis, zelfs al is het op het vliegveld. Oprichters Job Dams en Wesley Soeters leggen dat ze hiertoe werden getriggerd door hun eigen wonen en werken in het buitenland.

Niet graag denken ze aan hoeveel tijd ze wel niet hebben verspild aan het doelloos rondhangen op vliegvelden. Deze inefficientie leek hen overbodig en dus besloten ze aan Weflock te gaan werken om dit, al is het maar voor een deel, weg te nemen.

Uiteindelijk moet Weflock dé app worden voor reizen en dat kunnen we alleen bereiken als we functionaliteiten blijven toevoegen en optimaliseren͟, zegt oprichter Wesley Soeters. Hoewel ze vooralsnog niet verder in details treden, kunnen de Android gebruikers gerust zijn, aangezien een Android-versie van de app ͞bovenaan de lijst staat.

UPDATE: Vliegmaatschappij Virgin lanceerde al jaren geleden zo’n kennismakingsapp, maar die is reeds na een paar maanden gestopt en we hebben er daarna nooit meer wat van vernomen. We vroegen aan Wesley waarom ze denken dat de Weflock app wel gaat werken? Daar zijn volgens hem twee redenen voor. Ten eerste is Weflock “agnostisch”, dus ze zijn niet aan 1 airline gebonden. Ten tweede richten ze zich op een ander gedeelte van de reis, namelijk het “pre-flight” gedeelte. In het vliegtuig, zeker op de intercontinentale vluchten, hebben mensen al een entertainment systeem om hen bezig te houden en ook kunnen ze met een gerust hart slapen, ze kunnen hun vlucht immers niet meer missen. Op het vliegveld is over het algemeen waar mensen echt de tijd dienen te doden, onderzoek van MTT geeft ook aan dat 67% van ale reizigers meer zou vliegen wanneer de “pre-flight” ervaring beter was geweest.

Google heeft recent trouwens nog een hele handige reisapp uitgebracht. En met Google Flights betaal je nooit meer te veel voor je ticket.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).