Michael Jackson keert terug als moonwalkende hologram

Michael Jackson keert terug als moonwalkende hologram
Dat deed hij tijdens de uitreiking van de Billboard Music Awards die gisteravond werd uitgezonden.

Het optreden stond in het teken van het onlangs postuum verschenen album Xscape. Tijdens het optreden zie je een hologram de bekende danspasjes van Michael Jackson uitvoeren. Het nummer dat je hoort is Slaves To The Music wat daadwerkelijk door de King Of Pop is gezongen.

In 2012 zagen we voor het eerst een bekende zanger/rapper die als hologram werd geprojecteerd. Dat was toen Tupac die tijdens Coachella zijn opwachting maakte. Daarna zijn er nog meerdere rappers geweest die als hologram tijdens een optreden verschenen.

De hologram van Tupac werd gemaakt door Digital Domain. Zij deden er vier maanden over en het zou meer dan 400.000 dollar hebben gekost. Toch vroegen zij eind 2012 een faillissement aan. De twee bedrijven, Hologram USA en Musion Das Hologram, namen de activa van Digital Domain over en hadden een rechtszaak aangespannen om het ‘optreden’ van Michael Jackson te blokkeren.

Zij waren namelijk van mening dat de show inbreuk maakt op patenten die zij in het bezit hadden. Afgelopen vrijdag oordeelde een rechter dat de patenten publiek eigendom was en dat de ze geen genoeg bewijs hadden getoond om tot een ander oordeel te komen. De show ging dus gewoon door zoals in onderstaande video is te zien.

[gv data=”53Mj5sW8kuk”][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *