Michelin’s Tweel-autoband heeft geen lucht meer nodig

Tweel
Michelin presenteerde onlangs de Tweel, een autoband waar je geen lucht meer in hoeft te pompen.

De Tweel is een combinatie van een wiel en een band in één. Spaken (zoals je ze ook op een fiets ziet) doen hetzelfde wat lucht doet, en de buitenrand heeft dezelfde grip als rubber. Ondertussen ontstaan er door deze luchtloze band natuurlijk allerlei voordelen: nooit meer een voorwerp dat je band lek prikt, en door het flexibele spaak-design is het comfortabeler dan ooit om over hobbels in de weg te rijden.

Testperiode
Tot nu toe heeft Michelin nog geen prijs of verschijningsdatum voor de Tweel aangegeven. Wel is er een testperiode van start gegaan, waarbij onder meer tractors ermee aan de slag kunnen. Het feit dat er speciaal een fabriek voor geopend is (in Piedmont), geeft in ieder geval aan dat het hier gaat om meer dan een simpele test. DEZE video demonstreert de Tweel, waarin je goed kunt zien hoe flexibel deze nieuwe band beweegt.

Nog geen reacties

  1. Het is een prima oplossing voor een bobcat zoals in de video, maar ik vraag me af hoe het zit met rolweerstand en hoger verbruik hier door op een personenauto.

  2. Bandenmerken experimenteren al vele jaren met dit concept en eens in de zoveel jaar issie weer eens bijna productieklaar, maar dan verdwijnt ie weer in de koelkast. Blijkbaar is dit toch niet helemaal het ei van columbus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *