Mickey & Minnie Mouse naar de Samsung Galaxy S9

Mickey & Minnie Mouse naar de Samsung Galaxy S9
In samenwerking met Disney lanceert Samsung nieuwe emoji van Mickey en Minnie Mouse op de Galaxy S9 en Galaxy S9+.

Apple kwam vorig jaar met Animoji. Smilies op de iPhone X komen met deze feature tot leven. Ook Samsung heeft iets soortgelijks voor de Galaxy S9. Het techbedrijf is hiervoor de samenwerking aangegaan met Disney. Via augmented reality kunnen gebruikers zich verplaatsen in Mickey of Minnie Moue. De feature is voorlopig exclusief voor de Galaxy S9 en Galaxy S9+. Naast Mickey en Minnie komen op een later moment meer Disney-figuren naar beide smartphones. Verwacht onder meer The Incredibles, Zootopia en Frozen.

“Wereldwijd worden er dagelijks meer dan 6 miljard emoji verstuurd,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Om personalisatie van emoji mogelijk te maken, zijn de Galaxy S9 en S9+ uitgerust met AR Emoji. We wisten al heel snel in het ontwikkelproces dat we iets met cartoons wilden doen. Dan is er natuurlijk geen betere partner dan Disney.

De Disneyfiguren zijn te downloaden via AR Emoji in de camera-app van de Galaxy S9 en S9+. Je gebruikt ze daarna in berichten en video’s, of als Animated GIF op bijvoorbeeld WhatsApp en Messenger. Met AR Emoji maak je naast Disney-figuren ook emoji die er precies zo uitzien en klinken als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *