Microsoft: Apple aapt ons na met iPad Pro

Auteur: , 6 Reacties
Microsoft: Apple aapt ons na met iPad Pro

De eeuwige concurrentiestrijd tussen Microsoft en Apple is weer opgelaaid.

Toen Apple zijn nieuwe iPad Pro lanceerde, leek de iPad toch sterk op een tablet die je ook als een computer kan gebruiken. Wiens idee was dat ook alweer? Dat van Microsoft.

De general manager van Microsoft Surface Ryan Gavin vertelde, toen hij de iPad Pro zag, meteen tegen Business Insider dat Microsoft al jaren 2-in-1 producten aan het perfectioneren is. “Maar toen de Surface werd gelanceerd was iedereen skeptisch. Ook Apple. En nu zijn ze om en de iPad Pro is daar een duidelijk voorbeeld van.”

Gavin legde de nadruk op het feit dat de Surface zo goed was omdat het geen Apple product nabootst. “Als we Apple hadden nagedaan, hadden we geen product gemaakt zoals de Surface Pro of Surface Book.”

Wie het eerste een product heeft gemaakt, is al een oude strijd. De strijd begon toen Steve Jobs trots zei dat artiesten stelen van anderen.

Toch heeft Microsoft wel een punt met de iPad Pro. Toen Microsoft de Surface laptop lanceerde, zag hij er zeker anders uit. Het duurde even voordat mensen geïnteresseerd waren. Toen dat eenmaal gebeurde, zei Apple ineens dat de iPad Pro een vervanger is voor je computer. Toch is de iPad Pro redelijk duur als computer of als computer vervanger en je mist de flexibiliteit dat je wel met een computer krijgt.

Wie wie nu heeft nageaapt blijft gokken. Wat denk jij?6 reacties

Een tablet met een toestenbord …. hmmmm is dat van microsoft ? Lijkt een ipad pro op een tablet die je als computer kan gebruiken ?? Was dat voor onzin zin.

Volgens mij bestaan er al heeeeeel wat jaartjes ipad hoesjes waar een BT keyboardje inzit.

In 2010 had je al een keyboard dock voor de ipad 1.

Dat nu de vergelijking word gemaakt met ipad pro en “computer ” gebruik heeft volgens mij meer te maken met de processor kracht ( evenaard in sommige gevallen een desktop ). Dus nu mag apple geen snellere processors in zijn ipad stoppen want anders gaat de concurentie blaten ?
@dgh74: Iedereen aapt elkaar na. Vraag @dgh74 maar. Iets met “trend volgen” ofzo.

Anyway… de Microsoft Surface Book vind ik wel een uniek apparaat.
@dgh74: Jij hebt duidelijk nog nooit een Surface aangeraakt.
@piebepost: leg uut … wat heeft die opmerking met het onderwerp te maken ?
Vreemd verhaal. Het was juist Microsoft welke tijdens de presentatie van de eerste iPad Pro op het podium kwam om te vertellen hoe goed de iPad pro werkt met het Office pakket.

Lijkt mij daarom sterk dat heel Microsoft de iPad pro als kopie ziet.
De Ipad kan je gewoon NIET NEVER NOOIT als complete computer gebruiken … Simpel.
De surface wel … Gewoon een OS dat identiek draait als op een PC of laptop en dus geen beperkingen mbt de software ipv beperkte apps.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).