Microsoft Band: een smartwatch die je gezondheid checkt

Microsoft Band: een smartwatch die je gezondheid checkt
We zagen het apparaatje al in een TV-serie opduiken, inmiddels heeft Microsoft hem ook officieel gepresenteerd. dit is hun poging om de smartwatch- en health-game te veroveren.

De Microsoft Band is geen conventionele smartwatch. Je moet het meer zien als een kruising tussen een smartwatch en een fitnesstracker. Het is geen standalone-apparaat, maar werkt samen met je telefoon. Microsoft heeft ervoor gekozen om de Band met alle grote besturingssystemen te koppelen, waardoor je het apparaat kunt verbinden aan zowel Windows Phone, iOS als Android en daar notificaties van kunt ontvangen.

Op de Band is een 1,4-inch LCD-scherm geplaatst met een resolutie van 320 bij 106 pixels. Stroom wordt geleverd door een dubbele 100mAh-accu. Hij kan niet onder water, maar is wel spatwaterdicht. Microsoft heeft hem werkelijk waar tot de rand gevuld met sensoren. Tien stuks maar liefst, met onder meer een hartslagmeter, gps-chip en uv-sensor. Ook de temperatuur van de huid wordt gemeten, evenals galvanische huidreacties, om stress te detecteren.

Microsoft Band: een smartwatch die je gezondheid checkt

Microsoft Health

De data die de Microsoft Band bij elkaar sprokkelt komt terecht in Microsoft Health, een nieuwe gezondheidsplatform. Daarnaast werkt de Microsoft Band samen met talloze andere fitness-apps, zoals Jawbone, MapMyFitness, My Fitness Pal en Runkeeper. Met Microsofts ‘Intelligence Engine’ wordt vervolgens een inkijkje in de gezondheid van de gebruiker gegeven. Er kan bijvoorbeeld worden aangegeven hoelang de herstelperiode moet zijn na een activiteit.

Microsoft biedt de Band in de VS aan voor 199 dollar. Wat de Nederlandse prijs wordt is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Microsoft/Band_smartwatch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *