Microsoft begraaft IE en komt met nieuwe browser

Auteur: , Geen reacties
Microsoft komt met nieuwe browser

Windows 10 moet het imago van Microsoft’s besturingssysteem een flinke boost geven. Inmiddels doen er geruchten de ronde dat ook Internet Explorer de schop op gaat.

In eerste instantie leek het erop dat de browser voorzien zou worden van een update, met ‘Spartan’ als bijbehorende codenaam. ZDNet weet echter te melden dat de veranderingen veel ingrijpender zijn, want het zwarte schaap onder de internetbrowsers krijgt een compleet nieuwe opvolger.

Spartan zou onderhuids veel gemeen hebben met Internet Explorer, al zou Microsoft wel meer functies uit Google, Chrome en Firefox willen toevoegen. Zo moet Spartan bijvoorbeeld betere ondersteuning voor extensies krijgen en een stuk minder van je systeem vragen, zodat de browser wat sneller zijn werk doet.

Het is nog onduidelijk hoe Microsoft zijn nieuwe browser wil introduceren, maar het is goed mogelijk dat Windows 10 voorzien wordt van Spartan én Internet Explorer, zodat ook websites die nog niet overweg kunnen met Spartan gewoon bereikbaar blijven. We verwachten snel meer nieuws, want Microsoft vertelt ons in januari meer over de plannen met Windows 10.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).