Microsoft biedt ontwikkelaars $100.000 voor apps

WP
Microsoft is met Windows Phone de strijd aangaan met Google’s Android en Apple’s iOS. En laten we eerlijk wezen: ze hebben daarmee een prachtig besturingssysteem in handen. Het is daarom des te jammer dat die App Store van Windows zo leeg blijft. Om dit op te lossen worden er nu koffers met geld richting app-ontwikkelaars gegooid.

Dat je geld kunt verdienen door appjes voor Windows Phone te brouwen, daar komen ze openlijk voor uit. Iedere app die goedgekeurd wordt levert $100 op een Visa-card op. Tot een maximum van $2.000. Kijk maar.

Maar ze gaan in Redmond verder dan die lousy 100 bucks. Ze hebben inmiddels 145.000 apps, en van de 50 populairste apps in het algemeen, schijn je er 48 op je Windows Phone-apparaat te kunnen downloaden. Echter, populaire applicaties als Pinterest en Instagram ontbreken, evenals Google’s diensten in appvorm.

Om het aanbod te vergroten zijn ze nu actief bij ontwikkelaars in Silicon Valley aan het leuren voor apps, met een cheque van $100.000 in hun handen. Welke bedrijven ze benaderen is niet bekend, maar dat het gebeurt, wordt door verschillende bronnen bevestigd.

Laten we voor Windows sake hopen dat het iets uithaalt. Windows Phone heeft té veel potentie om nu al af te schrijven wegens een app-gebrek.

7 reacties

  1. Eigenlijk mis ik niks op de WP8 Lumia 820? Alleen de KPN i-tv online app! Verder is WP8 baas achtig. Google diensten heb je niet nodig omdat er een geweldige e-mail functionaliteit aanwezig is en de navigatie mogelijkheden van Nokia beaten G-Mail keihard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *