Microsoft blijft blunderen met kapotte Windows 10-updates

Windows faalt weer
Een stap vooruit, twee stappen terug.

Software ontwikkelen is een bijzondere bezigheid. Veelal trekken ontwikkelaars de haren uit het hoofd als een nieuwe functie een oude breekt; als een bugfix een nieuwe bug introduceert. Een bedrijf als Microsoft moet daarentegen toch wel wat consistenter zijn dan de gemiddelde hobby-codeur maar daar lijkt het de afgelopen dagen niet op.

Een aantal dagen geleden kwam Microsoft met een Windows 10-update onder de naam KB4517389. Deze update zou een hoop irritante bugs de wereld uit hebben moeten helpen, maar zoals in de intro beschreven, ging dat ietsje anders.

Een recente update maakte het namelijk mogelijk dat printers ineens niet meer herkend werden door Windows 10, waardoor gebruikers veel tijd en energie moesten stoppen in het handmatig rechtzetten van deze bug. Eerder gebeurde iets vergelijkbaars met Bluetooth-speakers.

De bugfix kwam relatief snel en werkte prima; printers werden niet meer genegeerd als een bastaard in een middeleeuws gezin. Helaas sloopte Microsoft in het proces wel het startmenu. Windows-gebruikers zullen daarbij ongetwijfeld bekend zijn met het startmenu en weten dat die feature behoorlijk fundamenteel is voor het besturingssysteem. Al is het maar om je PC weer uit te zetten.

Het is nog niet bekend hoeveel gebruikers last hebben van de bug gecreëerd door de bugfix, maar Microsoft onderzoekt naar verluidt het probleem en komt ongetwijfeld zeer binnenkort met een update die het probleem verhelpt en een nieuw probleem creëert.

Tot die tijd lees je hier op hoe absurd veel apparaten Windows 10 wel niet draait. Tevens schreven we een uitgebreide guide over hoe je Windows 10 het beste opnieuw kunt installeren voor een snellere PC.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *