Microsoft brengt Android- en iOS-apps naar Windows 10

Microsoft-iOS-Android
Microsoft is slim bezig en maakt het mogelijk voor ontwikkelaars van zowel Android- als iOS-apps naar Windows 10 te porten.

Tijdens het Microsoft Build 2015 evenement maakte het bedrijf dit ambitieuze plan bekend. iOS- en Android-ontwikkelaars kunnen enorm gemakkelijk hun app ook laten werken in Windows 10, waarbij ze exact dezelfde code kunnen gebruiken om een native Windows 10-app te maken.

Twee ontwikkelkits
Twee speciale software ontwikkelkits moeten dit porten van apps naar Windows 10 zo gemakkelijk mogelijk laten verlopen. Android-apps kunnen omgezet worden met Java en C++, terwijl iOS-apps het met hun bestaande Objective C code kunnen doen.

Hoewel Windows gebruikers op deze manier dus een app gebruiken die eigenlijk niet bedoeld was voor hun besturingssysteem, moeten ze toch aanvoelen als zogenaamde ‘native’ apps dankzij de ondersteuning van Live Tiles en Xbox Live Achievements.

Hoe gemakkelijk?
Hoe gemakkelijk dit proces precies in zijn werk gaat, werd niet echt duidelijk tijdens de persconferentie, maar als het echt zo simpel is als Microsoft beweert, dan hebben app-ontwikkelaars er een gemakkelijke en goedkope manier bij om hun apps aan honderdduizenden nieuwe klanten aan te bieden. Verwacht wordt dat we morgen tijdens de tweede Build keynote hier meer over te horen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *