Microsoft brengt briljante vertaal-app voor Android & iOS uit

Microsoft Translate: een briljante vertaal-app voor iOS & Android
Take notes, Google Translate.

Microsofts’ strategie om meer diensten voor andere platformen uit te brengen is iets dat we kunnen toejuichen. De techgigant heeft vandaag de gratis app Microsoft Translate uitgebracht. Een app die precies doet wat je verwacht, in een heerlijk minimalistische omgeving. Je kunt een woord of complete zin inspreken, waarna het direct wordt vertaald in een taal naar keuze. Je kunt de zin ook laten oplezen. Weet je meteen hoe de juiste uitspraak klinkt, of maak iemand duidelijk wat je precies bedoelt.

Door de simpele lay-out en het grote lettertype is het ook makkelijk om de tekst aan iemand anders voor te leggen. Ingesproken woorden en zinnen worden tevens opgeslagen, waardoor je vertalingen snel kunt terugvinden. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android, en werkt na installatie ook meteen op beide smartwatchplatformen Android Watch en Apple Watch. Even op het icoontje drukken en je kunt beginnen met praten tegen je pols, waarna je een vertaling krijgt.

Microsoft Translate is beschikbaar in 50 talen, waaronder Nederlands. De Android-versie haal je HIER, de iPhone-variant staat DAAR.

3 reacties

  1. Nog niet geprobeerd en de ondersteuning voor smartwatches is misschien een extra. Maar verder is er toch niks nieuws aan. Kijk naar Google translate die doet precies hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *