Microsoft brengt Cortana naar iOS en Android

Cortana-iOS-Android
De digitale assistent van Microsoft wordt nu echt een regelrechte concurrent van Siri en Google Now. Cortana breidt uit.

Volgens Reuters werkt Microsoft aan een losse app, die speciaal ontworpen is voor iOS en Android smartphones en tablets. Ondertussen wordt Cortana klaargemaakt om samen met Windows 10 gelanceerd te worden later dit jaar, en in diezelfde periode zou de Android/iOS app ook verschijnen. Cortana krijgt een centrale rol in Windows 10, en moet het surfen op het internet een stuk gemakkelijker en sneller laten verlopen.

Codenaam Einstein
Ondertussen zit Microsoft niet stil wat betreft digitale assistenten. Zo zou er al aan een slimmere variant op Cortana gewerkt worden onder de toepasselijke codenaam Einstein. Door data uit kunstmatige intelligentie te halen moet hij een stuk slimmer worden en uit zichzelf beslissingen kunnen maken.

Een tijdje terug werden Google Now, Siri en Cortana nog tegenover elkaar gezet in een strijd om de beste virtuele assistent. Die strijd is met de komst van Cortana naar Android en iOS een stuk relevanter geworden. Bekijk hier het onderzoek waarin de drie met elkaar worden vergeleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *