Microsoft brengt stokoude game weer tot leven in browser

Hover!
Nieuwe games en technologie zijn allemaal best leuk en aardig, maar soms wil je het gewoon rocken alsof het 1995 is. En nu kan dat gewoon vanuit je eigen browser met Microsoft’s Hover!

Dit was een spel wat meegeleverd werd op CD-ROM versies van Windows 95. Daar kon je de game vinden in een folder getiteld “Fun Stuff”, en was bedoeld om te laten zien waar PC’s van die tijd in staat toe waren. Nu heeft het team uit Seattle het spel naar de 21e eeuw getild en kan je het in elke moderne browser HIER spelen.

Het concept is simpel. Je hebt een soort van zwevend botsautootje en je speelt een spelletje Capture the Flag in een doolhof. Tegenstander wilt jouw vlag hebben, jij wil die van de tegenstander hebben. Her en der zijn wat powerups verborgen om je tijdelijk een voordeel te geven, en als je wilt kan je het splitscreen spelen met iemand anders. Geen verhaallijn, geen cutscenes en geen voiceactors.

Voor dat 1995-gevoel

Waarschuwing, het lijkt simpel maar kan best wel verslavend zijn. En voor het echte retro-gevoel moet je ‘bambi’ intikken als je bij het hoofdscherm komt. Er schijnen nog meer easter eggs in te zitten, dus als je ze vindt, post ze vooral!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *