Microsoft denkt met Bing van Google te kunnen winnen

Google gaat mogelijk de biezen pakken in Australiƫ en Microsoft Bing staat te popelen om het achtergelaten gat op te vullen.

Er zullen maar weinig internet-gebruikers Microsoft Bing als hun hoofdzakelijke zoekmachine bestempelen, aangezien Google heer en meester is. Maar in Australiƫ staat dat mogelijk te veranderen door een nieuwe wet. Microsoft zien dan ook zijn kans schoon om Google in elk geval in ƩƩn markt van de troon te stoten.

Microsoft Bing moet Google verslaan

Australiƫ gaat mogelijk een nieuwe wet introduceren waardoor Google geld moet betalen aan journalistieke platformen voor het laten zien van diens nieuwsberichten. Dat ziet Google niet zitten en dreigt daarom hun zoekmachine offline te halen op het eiland.

Microsoft staat al handen wrijvend om het hoekje te wachten, wat dat zou betekenen dat ze een markt van ruim 25 miljoen gebruikers voor het oprapen hebben. In een gesprek met Premier Scott MorrisonĀ vraagt een journalist of Microsoft het gat van Google kan vullen. Hij reageert volgens Gizmodo grijnzend en in zijn handen wrijvend.

Ik kan je vertellen dat Microsoft behoorlijk zelfverzekerd is. Toen ik met Satya (Nadella, Microsoft CEO, red.) sprak vandaag, was dat wel aanwezig.

Vooralsnog moet Microsoft Bing het met enkele procenten van de zoekmachinemarkt doen terwijl Google de onbetwiste winnaar is. Het zou overigens behoorlijk lullig zijn als Google na het eventuele vertrek alsnog de grootste blijft dankzij VPN verbindingen. Niet dat dat te controleren valt, maar het zou wel pijnlijk zijn.

Hoe dan ook, Microsoft kan nog niet te vroeg juichen, want Google is vooralsnog nog steeds in Australiƫ aanwezig.

Nog geen reacties

  1. Niks is onmogelijk ….
    Als je de laatste ziet hoe Big tech zich manifesteerd en de weerstand steeds meer groeit dan is het niet ondenkbaar dat Bing het kan vervangen.
    Zolang er maar een goed alternatief is is alles te vervangen.

  2. Dit is weer een typisch voorbeeld over hoe de auteursrechtenmaffia de vrijheid van nieuwsgaring en vrijheid van meningsuiting probeert te negeren of naar hun hand te zetten. Als de berichten van nieuwsmakers niet worden getoond in de zoekresultaten is er sprake van ‘machtsmisbruik’, ‘monopolistisch gedrag’ of ‘oneigenlijke beĆÆnvloeding’, en als ze wel worden getoond heet het in eens ‘schending van auteursrechten’.

    Ik ben best vĆ³Ć³r een inperking van de macht van de ‘Big Tech’, maar in deze zaak zou Google eigenlijk een factuur moeten sturen voor het maken van promotie, voor elke link in hun zoekresultaten opnemen waarop vanuit de zoekbalk wordt geklikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *